0
CUINA! O BARBÀRIE

CUINA! O BARBÀRIE

Nicolau i Rocabayera, Maria

22,90 €
IVA inclós
Consultar disponibilidad
Editorial:
ARA LLIBRES
Any d'edició:
2022
ISBN:
978-84-18928-29-1
Pàgines:
272
Enquadernació:
Cartoné
22,90 €
IVA inclós
Consultar disponibilidad
Afegir a favorits

«Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!»
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos.
Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.

«Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!»
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos.
Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.

Articles relacionats

  • EL PARTENÓN
    EL PARTENÓN
    BEARD, MARY
    Un viaje fascinante por la vida, las ruinas y las controversias del Partenón, de la mano de la gran divulgadora del mundo clásico, Mary Beard. Desde hace más de dos mil años, el Partenón domina la Acrópolis de Atenas como uno de los símbolos universales de la civilización clásica. Pero, ¿qué sabemos realmente de este edificio? ¿Cómo ha llegado a representar ideales tan diversos...
    Disponibilitat inmediata

    21,90 €

  • XXXX
    XXXX
    ISABEL PREYSLER
    La autobiografía de Isabel Preysler.Como nunca lo había hecho, Isabel Preysler escribe sus memorias para romper de una vez por todas con los falsos mitos que desde hace años circulan sobre ella. En Mi verdadera historia, Isabel nos descubre no solo su mundo, también una época sorprendente de España de la que fue protagonista muchas veces de forma involuntaria. Con la elegancia ...
    Disponibilitat inmediata

    23,90 €

  • ANATOMÍA DE UN INSTANTE
    ANATOMÍA DE UN INSTANTE
    CERCAS, JAVIER
    EL CLÁSICO DE JAVIER CERCAS QUE INSPIRÓ LA ADAPTACIÓN DE MOVISTAR+. Un relato vibrante, tenso y pormenorizado que empieza leyéndose como una novela policíaca y acaba leyéndose como una novela de terror. «Este libro es un ensayo en forma de crónica o una crónica en forma de ensayo. Este libro no es una ficción. Este libro es la anatomía de un instante: el instante en que Adolfo ...
    Disponibilitat inmediata

    20,90 €

  • EGO I SUPRACONSCIENCIA
    EGO I SUPRACONSCIENCIA
    DR. MANUEL SANS SEGARRA / JUAN CARLOS CEBRIÁN / JOSEP MARIA CLOPÉS
    El doctor Manuel Sans Segarra torna amb una obra que ens ajudarà a dominar el nostre ego i trobar el sentit de la vida unint ciència i espiritualitat.«La mort no existeix; no és un procés biològic, sinó espiritual. La vida s’ha d’entendre com una continuació cap a la vida després de la vida». Per al doctor Manuel Sans Segarra, l’ego (o el nostre fals jo) és el que ens porta a a...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • EGO Y SUPRACONCIENCIA
    EGO Y SUPRACONCIENCIA
    DR. MANUEL SANS SEGARRA / JUAN CARLOS CEBRIÁN / JOSEP MARIA CLOPÉS
    «La muerte no existe; no es un proceso biológico, sino espiritual. La vida debe entenderse como una continuación hacia la vida después de la vida».Para el doctor Manuel Sans Segarra, el ego (o nuestro falso yo) es lo que nos lleva a actuar dominados por envidias, rencores y competitividad. Si logramos entender que morir no es más que un trámite en el que nos desprenderemos de t...
    Disponibilitat inmediata

    19,90 €

  • UNIVERSO ES INMENSAMENTE GRANDE Y SUPERMÍSTICO, EL
    UNIVERSO ES INMENSAMENTE GRANDE Y SUPERMÍSTICO, EL
    KRUSCHE, LISA
    Una novela vital y filosófica, llena de aventuras que invita a los lectores a no rendirse. Gustav ha dejado de hablar. Cuando conoce a Charles, una niña que entiende su silencio, Gustav decide buscar a su padre, de quien su madre nunca le ha hablado. El abuelo de Gustav se unirá a este viaje de Berlín a Estambul. Y cuando a Gustav lo invadan las dudas, Charles estará ahí para r...
    Disponibilitat inmediata

    16,95 €

Altres llibres de l'autor

  • CUINA O BARBARIE ED. 2025
    CUINA O BARBARIE ED. 2025
    NICOLAU I ROCABAYERA, MARIA
    «Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!» Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als ...
    Disponibilitat inmediata

    18,95 €