0
CUINA! O BARBÀRIE

CUINA! O BARBÀRIE

Nicolau i Rocabayera, Maria

24,90 €
IVA inclós
Disponible en 2 setmanes
Editorial:
ARA LLIBRES
Any d'edició:
2022
ISBN:
978-84-18928-29-1
Pàgines:
272
Enquadernació:
Cartoné
24,90 €
IVA inclós
Disponible en 2 setmanes
Afegir a favorits

«Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!»
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos.
Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.

«Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!»
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és, en definitiva, atrevir-nos a ser lliures. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra el síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que menja però no cuina, aquest llibre ens urgeix a recuperar el sentit de l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos.
Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent. Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima. Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.

Articles relacionats

  • GENIOS DE LA QUIMICA
    GENIOS DE LA QUIMICA
    LO QUE HOY ENTENDEMOS POR QUÍMICA SE DEBE EN GRAN MEDIDA A LOS DESCUBRIMIENTOS DE ROBERT BOYLE, ANTOINE LAVOISIER Y MARIE CURIE. Una historia divulgativa y rigurosa, que recorre tres siglos de avances en la historia de la química, a través de la vida y la obra de tres figuras eminentes.   Las dos transformaciones más profundas de la historia de la ciencia fueron la de la Astrol...
    Disponibilitat inmediata

    24,00 €

  • L'ERA DELS ALBUMS
    L'ERA DELS ALBUMS
    ALEX TORIO
    Un llibre imprescindible per descobrir les històries humanes darrere dels millors àlbums de la història de la música moderna.Aquest llibre no pretén ser exhaustiu. Tampoc aspira a ser consistent respecte a un criteri universal. No té intenció, tampoc, de fer equilibris sobre cap mena de paritat. Àlex Torío ha mirat de distribuir els discos amb una certa equitat cronològica i s’...
    Disponibilitat inmediata

    20,90 €

  • UNA FILOSOFÍA DE LA RESISTENCIA
    UNA FILOSOFÍA DE LA RESISTENCIA
    GONZÁLEZ SERRANO, CARLOS JAVIER
    UN CONTUNDENTE ENSAYO DE UNO DE LOS FILÓSOFOS CON MÁS PROYECCIÓN DEL MOMENTO.Una defensa de la filosofía contra la manipulación intelectual y el totalitarismo emocional Vivimos en una sociedad en la que la tecnología tiene cada vez más protagonismo, donde impera el ruido permanente, la hiperestimulación constante y una violenta rapidez. Un mundo en el que la silenciosa dominaci...
    Disponibilitat inmediata

    18,90 €

  • TOCOTOC!
    TOCOTOC!
    DAMIRON, ANYA / PINO, PABLO (IL.)
    El Cavall s’ha despertat de bon matí.Vol anar al nou mercat per tastar la fruita més fresca.Però no és l’únic que ha tingut aquesta idea.Podrà arribar al mercat? Hi haurà fruita per a tothom? ...
    Disponibilitat inmediata

    16,95 €

  • LLETRES QUE PARLEN
    LLETRES QUE PARLEN
    ALTURO, JESÚS / ALAIX, TÀNIA
    Una investigació que revolucionarà els orígens del català. Viatge lingüístic pels punts clau que han marcat la creació i l'evolució del català escrit. Des d'una perspectiva interdisciplinària i un rigor científic màxim, els autors ofereixen una visió general i nova sobre els orígens de la llengua catalana i sobre els més antics testimonis escrits que s'han pogut identificar fin...
    Disponibilitat inmediata

    24,90 €

  • EXPLORA L'ANTÀRTIDA EN 360º
    EXPLORA L'ANTÀRTIDA EN 360º
    MEDVEDEVA, TANIA
    Acompanya’ns en un viatge cap a la llunyana Antàrtida, gran paradís que cal conèixer, respectar i preservar. Aquest àlbum extraordinari ens porta a descobrir el pol sud i el seu fascinant continent blanc. De la mà d’en Tom, un jove reporter apassionat de l’Antàrtida, ens traslladarem a aquest impressionant continent i en coneixerem la seva història, la seva fauna, la gent que h...
    Disponibilitat inmediata

    24,00 €