- Editorial:
- VARIAS
- Any d'edició:
- 2020
- Matèria
- No ficció
- ISBN:
- 978-84-17116-28-6
- Pàgines:
- 112
- Enquadernació:
- Rústica
- Col·lecció:
- Cultura Popular
ELS SECRETS DE LA RATAFIA. INGREDIENTS, ELABORACIO I RATAFIES
Escudero Rivas, Pep
Tota la informacio per fer una bona ratafia casolana, des dels ingredients Ðcom l'aiguardent, les herbes i les especies, entre les quals no hi pot faltar la nou verda, el sucre i l'aiguaÐ, les proporcions i les fases de la seva elaboracio. Es un referent, una guia detallada per a lÕelaboracio de la ratafia. Ofereix alguns consells per a combinar saviament les diferents herbes aromatiques i les especies, segons la seva aroma, color, textura, densitat, amargor i astringencia. Ens detalla les formules per a calcular la proporcio de lÕaigua, el sucre i el xarop en la maceracio. El llibre tambe tracta sobre lÕorigen i la tradicio de la ratafia, aixi com de les primeres receptes documentades, algunes inedites. Tambe fa un acurat repas de lÕevolucio del producte al llarg del temps i descriu les diferents ratafies del mercat. La ratafia es un licor dol que compta amb una llarga tradicio popular. Es tambe un producte representatiu de la cultura i de la gastronomia catalana, reconeguda recentment com a Indicacio Geografica Protegida (IGP) per la Unio Europea.
Tota la informacio per fer una bona ratafia casolana, des dels ingredients Ðcom l'aiguardent, les herbes i les especies, entre les quals no hi pot faltar la nou verda, el sucre i l'aiguaÐ, les proporcions i les fases de la seva elaboracio. Es un referent, una guia detallada per a lÕelaboracio de la ratafia. Ofereix alguns consells per a combinar saviament les diferents herbes aromatiques i les especies, segons la seva aroma, color, textura, densitat, amargor i astringencia. Ens detalla les formules per a calcular la proporcio de lÕaigua, el sucre i el xarop en la maceracio. El llibre tambe tracta sobre lÕorigen i la tradicio de la ratafia, aixi com de les primeres receptes documentades, algunes inedites. Tambe fa un acurat repas de lÕevolucio del producte al llarg del temps i descriu les diferents ratafies del mercat. La ratafia es un licor dol que compta amb una llarga tradicio popular. Es tambe un producte representatiu de la cultura i de la gastronomia catalana, reconeguda recentment com a Indicacio Geografica Protegida (IGP) per la Unio Europea.