- Editorial:
- EDICIONS SIDILLA
- Any d'edició:
- 2024
- Matèria
- No ficció
- ISBN:
- 978-84-128185-5-0
- Pàgines:
- 924
HISTORIA CUINA CATALANA I OCCITANA VII
ELS GUISATS · OUS I TRUITES
MARQUES, VICENT
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques,
lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques
daquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un
passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat lexistència duna de
les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades
que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris
i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva
vida a compendiar la història daquesta cuina. En aquest setè volum ens ofereix
centenars de monografies i de receptes de guisats i dous i truites. Marqués no
només ens explica les receptes, sinó també el recorregut històric, filològic, literari
i cultural duns plats que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent
dels Països Catalans i Occitània.
«Això és una obra dart», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Grasset
