0
HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA

HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA

LES OLLES · LES VERDURES

Marqués, Vicent

30,00 €
IVA inclós
Disponible en 2 setmanes
Editorial:
VARIAS
Any d'edició:
2019
Matèria
No ficció
ISBN:
978-84-949281-7-8
Enquadernació:
Cartoné
Col·lecció:
Història de la cuina catalana i occitana
30,00 €
IVA inclós
Disponible en 2 setmanes
Afegir a favorits

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina. En aquest segon volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes d’olles i de verdures que ens expliquen, no només com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d’uns plats i d’unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.

«Això és una obra d’art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d’una sèrie molt important», Colman Andrews

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d'aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l'existència d'una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d'aquesta cuina. En aquest segon volum ens ofereix centenars de monografies i de receptes d'olles i de verdures que ens expliquen, no només com les podem fer, sinó també el recorregut històric, filològic, literari i cultural d'uns plats i d'unes receptes que conformen el corpus de la cuina que compartim la gent dels Països Catalans i Occitània.

«Això és una obra d'art», Ferran Adrià
«Una obra magna», Xavier Graset
«Aquest és un llibre molt important i el començament d'una sèrie molt important», Colman Andrews

Articles relacionats

  • L'UNIVERS GROC
    L'UNIVERS GROC
    ESPINOSA, ALBERT
    L'esperada continuació d'El món groc, el best-seller d'Albert Espinosa que ha venut més de 2 milions d'exemplars a tot el món LA LLUM SEMPRE TORNA SI SAPS ESPERAR. Si El món groc et va fer descobrir aquelles persones que, movent-se entre l'amor i l'amistat, canviaran i enlluernaran la teva vida amb només una conversa, L'univers groc t'ensenyarà com buscar-les, com deixar que et...
    Disponibilitat inmediata

    22,90 €

  • RETRATS EN JAZZ
    RETRATS EN JAZZ
    HARUKI MURAKAMI
    Un atles sentimental del jazz de Haruki Murakami.Haruki Murakami va gestionar un club de jazz durant molts anys abans de dedicar-se a temps complet a l’escriptura. I llegint Retrats en jazz, us semblarà que seieu en una de les taules del local per prendre alguna cosa mentre ell mateix comenta el que sona i n’explica curiositats, anècdotes i troballes inesperades. El jazz és una...
    Disponibilitat inmediata

    20,90 €

  • CUINA O BARBARIE ED. 2025
    CUINA O BARBARIE ED. 2025
    NICOLAU I ROCABAYERA, MARIA
    «Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!» Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot allò que passa als ...
    Disponibilitat inmediata

    18,95 €

  • ISLANDIA
    ISLANDIA
    XAVIER MORET
    Cuando Jorge Luis Borges visitó Islandia por primera vez, supo de inmediato que aquella tierra no lo decepcionaría. Tal vez sea por sus cientos de cascadas, sus imponentes volcanes o los glaciares que la cubren. Pero más allá de este inhóspito paisaje, de las espectaculares auroras boreales o del sol de medianoche, este país alberga una riqueza cultural por descubrir. En este v...
    Disponibilitat inmediata

    18,90 €

  • A FOC LENT
    A FOC LENT
    ARNAU PARÍS MASIP
    Un relat inspirador de superació, aventura i gastronomia, escrit pel conegut guanyador de MasterChef i col·laborador del Cuines.Un relat inspirador de superació, aventura i gastronomia. Com pot ser que algú que ja té el futur planificat, molt lluny de la cuina, acabi fent un gir absolut a la seva vida per perseguir el seu somni? L’Arnau París no és una persona pausada, al contr...
    Disponibilitat inmediata

    21,90 €

  • LA PASSADA A L'ESPAI
    LA PASSADA A L'ESPAI
    VIDAL BOIX, MANEL
    Futbol, experiències i reflexions d'una de les figures més destacades, irreverents i seguides del panorama comunicatiu català.La passada a l’espai uneix la passió pel futbol amb una extraordinària introspecció personal i cultural. A través de les seves pàgines, l’autor ens transporta a un viatge per les seves experiències i reflexions sobre alguns dels futbolistes més icònics, ...
    Disponibilitat inmediata

    20,90 €

Altres llibres de l'autor

  • HISTORIA CUINA CATALANA I OCCITANA V - EL BACALLA
    HISTORIA CUINA CATALANA I OCCITANA V - EL BACALLA
    MARQUES, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    Disponible en 2 setmanes

    35,00 €

  • HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM 4
    HISTÒRIA DE LA CUINA CATALANA I OCCITANA. VOLUM 4
    MARQUÉS, VICENT
    Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats, regions i comarques d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particul...
    Disponible en 2 setmanes

    30,00 €